ამ რეცეპტის დადება თემა *დღეს გავაკეთეშI* მინდოდა ანდა ესპანურ სამზარეულოშI, რაც ვერ ვნახე...
დღეს გავაკეთე PAELLA , პაეია, ესპანური ტიპიკური საჭმელი
ინგრედიენტების შეცვლა შეიძლება, თვითოეულ ჩვენთაგანზეა დამოკიდებული , როგორ გვიყვარს
და აქ როგორც იძAხიან სპეციალური ტაფა უნდა, მაგრამ ჩვეულებრივშIც გაკედება
მასალისათვის საჭიროა:
ბრინჯი

თეთრი სოკო,
გაროხი
თევზის უფხო ფილეტები (ან ქათმის ნაჭრები, კურდღელი, საქონლის ხორცი...)
გაფცქვნილი გამბები (2)
კალამარი (5, 6)
მეხიონები

3)
ლანგოსტინო (1)
პომატ პასტა
ბულგარული წითელი წიწაკა (დაკონსერვებულიც შეიძლება)
ზაფრანა ან ყვითელი ყვავილი
ზეითუნის ძეთი (სხვაც შეიძლება)
მარილი

1, მოვშუშOთ თეთრი სოკო კარგად, რომ შეიბრაწება ამოვკრიფოD და ცალკე თეფშზე დაგავიღოთ. დარჩენილ ზეთშI მოვხრაკოთ ლანგოსტინო (1), ორივე მხარეს რომ შეიწვება, ამოვიღოთ DA ისიც ცალკე თებშზე გადავიღოთ.
2, შემდეგ ჩევაყაროთ დაჭრილი კალამარები, გამბები. თU ზეთი დააკლდა , დავუმატოთ, ნორმაზე მეტი ზეთი უნდა.
3, დავამატოთ ისევ სოკო , ჩავასხათ ცოტა ტომათ პასტა, და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ, წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკასთან ერთად.
4, შემდეგ გარეცხილი მეხიონები (3) დავამატოთ. დავაცადოთ ცოტა სანამ არ გაიხსნებიან, შეგვიძLია თავზე საფაროველი დავაFაროთ რომ , მალე გაიხსნას,
მეხიონი , და მსგავსი ასეთI მოლუსკი თუ არ გაიხსნება, ის საჭმელად არ ვარგა!!
5, შემდეგ 200 გრამი გარეცხილი ბრინჯი ჩავყაროთ და ვშუშოთ 3-4 წთ. დაბალ ცეცხლზე.დავუმატოთ ზაფრანა ფერისა და გემოს მისაცემად.
6, გაროხიც არ დაგვავიწყდეს

, დავაყაროთ კუბიკებად დაჭრილი თევზის Fილეტები, (თევზს ბოლოს ვუმატებთ, რადგან სწრაფად იწვება , ქათმის ან სხვა ხორცის დროს კი თავიდანვე სანამ სოკოს მოვშუშავთ, ვამზადებთ ხორცს და შEმდეგ სხვა ინგრედიენტებს.)
7, დავუმატოთ მარილი გემოვნებით და დაახლოებით ნახევარი ლიტრი წყალი.
მე 200 გრამ ბრინჯზე ვასხავ 450 მლ. წყალს, თუმცა გააჩნია ბრინჯსა და ინგრედიენტებს.
ზემოდან ის შემწვარი ლანგოსტინებიც დავამატოთ.
დღეს ცოტა პრეპასები მაკლდა და ამიტომ მიდევს 2 ლანგოსტინო, ისე უნდა გავითვალისწინოთ ადამიანთა რაოდენობაზე...
()
ყველაპერს ამას რომ მოვამზადებთ, ოდნავ მოვურიოთ რომ განაზილდეს წყალი ყველგან და დაველოდოტ ამოდუღებას, რომ ამოდუღდება ერთხელ, დავუწევთ გაზს , საშუალოზე ოდნავ დაბალზე და ნელ ცეცხლზე ასე ვტოვებთ, სანამ არ გამზადდება.

ამ დროს არ უნდა მოვურიოთ, მხოლოდ ტაფის შეტოკება წრიული მოძრაობით, შეგვიძლია, (როგორც ხინკლის

)
რომ მოიხარშება , ცეცხლიდან გადმოვდგათ და თავზე დავაფაროთ 5-10 წთ სახურავი, ან ფოლგა.
შემდეგ კი მივირთვათ

შევეცადე დაწვრილებით გადმომეცა ყველაფერი...
ინტერნეში სხვადასხვა რეცეპტი წერია,
შეგვძლია ინგრედიენტები დავაკლოთ ან დავუმატოთ...
აქ ნახეთ პაეიას სხვადასხვანაირი გაფორმებები და ინგრედიენტები
http://images.google.es/images?gbv=2&hl=es...start=0&ndsp=21აი რამხელა პაეიას აკეთებენ

ეს კი ალბათ ყველაზე დიდი პაეია იქნება
This post has been edited by faustina on 3 May 2009, 18:15