წყალი რომ ადუღდება, ჩააყრი მარილს და ცოტა ძმარს ჩაასხავ,ამის შემდეგ ჩაყრი კიბორჩხალებს. ძალიან მალე კეთდება... რომ შეწითლდება და მოიკეცებიან,მზადაა

თუ ცოტა დიდები არიან, ტაფაზე შეწვი ცოტა ზეტი, ჯერ ერთ მხარეს და მერე მეორე... ცხელი იჭმევა, ლიმნის წვენ მოსხმული, უგემრიელესია....მმმმმ

* * *
iko-ikoაი აქ გადახედეთ,
ახლახანს ვნახე და აე ვიცი რა რეცეპტებია
არჩევა შეიძლება
http://www.iberianaquaculture.com/georgian/cooking.htmlთუ არ მოგეწონებათ, სხვას დაგიწერთ...
ისე პაეიაშI გამოიყენეთ.... გემრიელია

ხო, მაგათ სპეციალური გარჩევა და გასუFთავება უნდათ (არ ვიცი საქართველოში როგორს ყიდიან..)
* * *

ისე გაკეთებული მეხიონი, სიმართლე გითხრათ არ მოყვარს, მაგრამ ასე მომზადებული , როგორც ფოტოზეა, ძალიან გემრიელია ,
მოსამზადებლად საჭიროა:
1 კგ მეხიონი
2 საშუალო ხახვი,
4 ნივრის კბილი
მწვანე და წითელი წიწაკა
2 ს.კ. ტომატ პასტა
მარილი და ცოტაპილპილი და წითელი წიწკა, თუ მწარე გიყვართ
1/2 თეთრი ღვინო
3 კოვზი ფქვილი
ზეითუნის ზეთI
მომზადება:
ორთქლის ქვაბში ჩავყაროთ კარგათ გასუფთავებული მეხიონები მარილთან და ნახევარ ლიმონთან ერთად.დავაცადოთ სანამ არ გაიხსნებიან, მერე ამოვიღოთ და ნაჭუჭი დამისი გულები დავაცალკეოთ და შევინახოთ.
ტაფაზე დავასხათ ზეთი,ჩAვყაროთ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და წიწაკა.ვშუშავთ და ვამატებთ ტომათ პასტას.
შემდეგ მეხიონებს ვჭრით წვრილად და ამასაც ვამატებთ.ცოტა მეხიონების ნახარშ წყალს და ღვინოს ჩავასხავთ.ვამატებთ სიმწარეს თუ გვიყვარს
მარილადგავსინჯოთ და ვშუშოთ 4 წთ. და შემდეგ შევინახოთ .
ცალკე თაფაზე დავასხათ 3 კ.ზეთI,როცა გაცხელთება ვამატებთ ფქვილს, ვხალავთ ცოტა, დაბალ ცეცხლზე,შემდეგ ემატება რძე და ცოტა მეხიონების ნახარშIს წვენი.
გავაკეთოთ ბეჟამელი. ნელ ცეცხლზე რომ არ მიიწვას.
.
შემდეგ მეხიონების ნაჭუჭს ვიღებთდა სათითაოD ვავსებთ (ვტენით ამ მასით) მეხიონების მასით.
ზევიდან კი უკვე გამზადებულ ბეჟამელით ვფარავთ და ვაციებთ.
შემდეგ ამოვავლოთ დაფქვილ სუზარშI, კვერცხში და ისევ სუხარშI.
ასეთ მდგომარეობაში საყინულეშI მშვენივრად ინახება
მოსამზადებლად კი, ტაფაში ჩავასხათ ბევრი ზეთი,ისე რომ მეხიონები დაიფაროს ცოტა, ზეთი ცხელი უნდა იყოს.
ზევიდან რომ შეწითლდება, უკვე მზად არის

გადმოვიღოთ სამზარეულოს ქაღალდაფენილ ტეფშზე, რომ ზედმეთი ზეთი შეისრუტოს და სანამ გაცივდება მივირთვად

ცოტა საწვალებელია, მაგრამ დამიჯერეთ ძალიან გემრიელია,
მე არ გამიკეთებია, უახლოეს მომავალშI გავაკეთებ და სურათებიანად დავდებ როგორც კეთდება

ასე უფრო გაგიადვილდებათ გაკეთება

.
* * *
This post has been edited by faustina on 25 Jul 2009, 00:35