ძირითადი მწარმოებლები არიან აზიის სამხრეთი ვეყნები, სამხრეთ ამერიკა და აფრიკა
აზიური ყავა თუ საკამო მაღლობზე არაა მოყვანილი, ნაკლები კოფეინი აქვს, ნესტის და ტენიანობის მაღალი ხარისხის გამო.
აფრიკულ ყავას საკმაოდ დიდი შემცველობა აქვს კოფეინის, მაგამ აქ უწყლოობა ჭირს და ამიტომ მარცვლები მსუბუქია
აი ლათინო მაერიკული ყავა ამ ორის შუალედურია დ ამიტომ ითვლება საუკეთესოდ, თუმცა ვისაც მექსისკურკი ყავა გაუსინჯავს (მექსიკის ყურის აკვატორიის) ალბათ დამეტანხმება რომ (გარდა დეკალირებული მახასიათებლებისა) საუკეთესოა - მქონდა ბედნიერება და 200 გრამამდე მწვანე მარცვალი მომართვეს, თავისი ტექნოლოგიით

მოხალვა არანაირად გაზზე - მხოლოდ გახურებლ ტაფაზე (!!!), ტაფა როგორც გაცივდება ყავას ჯამში აბრუნებ ისევ ახურებ ტაფას და ცეცხლიდან აღებულზე ყრი და ასე, სანამ მწვანე ფერი ჩალისფრად არ შეიცვლება
შემდეგ მამაპაპურ საფქვავში დაფქვა, იმ ოდენობის რასაც იმ მმენტში სვამ - დაფქული 3-4 დღეში ყველა თვისებას კარგავს
და რაც მთავარია (!!!) მოდუღება - სასურველია შაქრის პუდრა და არა კრისტალი შაქარი (ნახევარი კოვზი + პწკირი ვანილი) სასურველია 2-3 კაკალს დაუფქვავს თუ ჩააგდებთ მადუღარაში
ეგეთმაერთმა ჭიქამ ლამის სრული დღე-ღამე თვალი არ მომახუჭინა