
სურატებით მაინც დავტკბე
ისე ორშაბათიდან დღემდე რაღაც დავიკელი,,, დგეს რა გამხდარი ხაროოო მითხრეს და გადავირიეე, გადმოვიღე შარშანდელი ტანსაცმელი , აბა თუ ჩავეტევიმეტკი და ცოოტა კიდევ მჭირდება კილოების დაყრა
* * *
აი კიდევ ერთI გემრიელი პეჩენია
ფორთოხლისა და ნუშის გენრიელი პეჩენისა
მასალისათვის საჭიროა :
300 გ გატარებული ნუში
3-4 ც.კვერცხი, გააჩნია სიდიდეს
300 გ შაქარი
1/2 პაკეტი საფუარა (თეთრი ფხვნილია)
125 გ ფქვილი
2 ს.კ. ფორთოხლის წვენი
1 ს.კ ფორტოხლის გახეხილი კანი (მე მთლიანი ფორთოხლის გახეხილი კანი ვუყავი, მეთI არომატი მისცა

)
შაქრის ფხვნილი ბურთულების ამოსავლებად
მომზდების წესი :
ერთმანეთშI ავურიოთ ნუში, შაქარი, საფუარის ფხვნილი, ფორტოხლის ქერქი და ფქვილი.
ცალკე ავტქვიფოტ კარგად კვერცხი და ჩავაწუროთ ფორთოხლის წვენიც.
გადავიტანოთ ეს ყველაგფერი ფქვილის ნარევში და კარგად ავურიოთ (მე ხელით ავურიე

ხის კოვზითაც გამოვა

მიქსერით არა )
ეს მასა მაგარი არ უნდა გამოვიდეს, რაღაც წებოვანი უნდა იყოს.,,, შევდგათ მაცივარშI 2-3 საათი. გამოღების შემდეგ მიღებული ცომისაგან გავაკეთOდ კაკლის ხელა ბურთები, და თან შაქრის პუდრაში კარგად ამოვავლოთ მთლიანად.დავაწყოთ ჟარონაზე თუნუქიან ფურცელზე.
ცხელ ქურაში შევდგათ მანამ სანამ ცოტა არ შეწითლდება ზევიდან

180*-15 წთ
ესეც ლამაზი პეჩენიები
და ძალიან გემრიელიც არის