არვიცი თუ არდაგიგვიანე რჩევა,აი ეს ბერძნული კერძი მოამზადე:
1-1,5 კგ. ხორცი
5ცალი ფერადი ბულგარული წიწაკა,მოგრძო ნაჭრებადდაჭრილი
4-5 ცალი პომიდორი დაჭრილი(კან გაცლილი და თესლიცამოუღე)
4 კბილი ნიორი(ფირფინებათ დაჭრილი)
1-2 თავი ხახვი მსხვილად დაჭრილი
4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
50-100გრ.კარაქი
და ბოლოს ფეტაკი ყველი 300-400 გრ. კუბიკებად დაჭრილი.
ცეცხლ გამძლე ჭურჭელში ჩაალაგე ხორცი მოასხი ცოტა ზეითუნის ზეთი,მერე ფენებად მიაყოლე ბოსტნეული.(მარილი არგამოგჩეს)
ზემოდან დაადე კარაქის ნაჭრები და ღუმელში შეაგდე,ფოლგა დააფარე და 3 საათი შუშე170 გრადუსზე.
ბოლო15 წუთში დაადეყველის ნაჭრები და დაასრულეამით მზადება,ანუ 15 წუთის მერე გამორთე.
უგემრიელესი გამოგივა,თუ რათქმაუნდა არგეჩქარება
This post has been edited by rtuli on 31 Aug 2009, 22:28