არგენტინული პეჩენიები ალფახორეს
300 გრ.კრახმალი სიმინდის
200 გრ. ფქვილი
2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
200 კარაქი(ოთახის ტემპერატურის)
150 გრ. შაქარი
3 კვერცხის გული
3 ს.კ. კონიაკი,ან ლიქიორი
ბანილი
1 ქილა შესქელებული რძე მოხარსული
100 გრ. ქოქოსი
100 გრ. მსხვილად დაჭრილი მოხალული ნიგოზი
ფქვილი,კრახმალი,გამაფხვიერებელი გადაურიოთ ერთმანეთში.
კარაქი და შაქარი გავტქვიფოთ,სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები.
დავამატოთ ვანილი და ლიქიორი,დავაცრათ ფქვილი.
მოვზილოთ ზალიან ნაზი ცომი(თავიდან ხელზე დაგეკრობათ,მაგრამ მერე აღარ,ფქვილი არდაამატოთ!).
გავშალოთ 0,5 სმ სისქეზე ცომის ერთი ნაწილი,გამოვჭრათ 3-4 სმ.დიამეტრის რგოლები,ან თუ გინდათ ოთხკუთხედათ დაჭერით

...
პერგამენტის ქაღალდზე დაალაგეთ და გამოაცხეთ 170 გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში,მეტი არუნდა!
გააგრილეთ პეჩენიები,გადაუსვით შესქელებული რძე,დააფარეთ მეორე ნახევარი პეჩენიის ,გვერდებზეც გადაუსვით ტხლად შესქელებული რძე,ამოავლეთ ქოქოსში ან ნიგოზში.
შეინახეთ დახურულ ჭურჭელში.