ბლინის ცომი
5 კვერცხი
1 ჩაის კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
3 ჭიქა (250 გრ) ფქვილი
კვერცხი+მარილი+შაქარი შეურევთ და დაამატებთ 1 ჭიქა თბილი ანადუღარი წყალი .... მოურიეთ კარგად მიქსერით ....
ამას დაამატეთ 3 ჭიქა ფქვილი და ისევ გადაურიეთ .... უნდა გამოვიდეს სქელი ცომი .... შემდეგ დაასხავთ 1 ლიტრ ცივ წყალს და კარგად მოურევთ .... ამას ჩაამატებთ 2-3 სუფრის კოვზ ზეთს .... ცომი გამოდის თხელი. აი თითქოს ოდნავ ბლანტივით .... ცხვება ცხელ თაფაზე მხოლოდ ერთი მხრიდან .... მე მაქვს თაფა ტეფლონიანი სპეციალური ბლინებისთვის ... ამ რაოდენობის ცომიდან გამოდის 55-60 ბლინი
* * *
ჩიიზქეიქი (ჩემი შEდევრი

)
Чизкейк (без выпечки)
Ингредиенты
основа:
300 г печенья (такого, чтобы легко крошилось)
100-150 г сливочного масла
начинка:
500 г маскарпоне
200 мл сливок 33-35%
150 г сахара
20 г желатина
Желатин залить 100 мл холодной кипяченой воды, оставить на 1 час.
Печенье пропустить через мясорубку или измельчить в блендере.
Масло растопить.
В печенье добавить масло, перемешать. Должна получиться сыпучая масса.
Печенье с маслом выложить в форму (диаметром 24-26 см), хорошо утрамбовать, поставить в холодильник, на то время, пока готовим начинку.
Желатин довести до кипения, но не кипятить. Остудить.
Сливки взбить с сахаром.
Добавить маскарпоне, хорошо перемешать.
Добавить желатин, перемешать.
Выложить массу на основу из печенья, разровнять, поставить в холодильник на 3-4 часа.
Приятного аппетита!
ამ ამბავს მე დავამატე ჟოლოს სეროფი .... ოდნავ წითელი ფერი ..... და მზადაააააა