Sobieski Vodkaმოკლედ მე მგონი ცოტა ჩახლართული ამბავია მანდ
ეხლა ჩავუჯექი ვიკიპედიას და ან რთულადაა დაწერილი ან რთულია კატეგორიზაცია ლუდს, ელის და სტაუტის შორის
ელი ფერმენტირებას უფრო მაღალ ტემპერატურებზე ახდენს - და უფრო მალე მზადდება (ლუდზე) - შესაბამისად უბფო სხვანაირი გემო აქვს
ძველ დროსო ელი ალაოს გარეშე მზადდებოდაო მაგრამ თანამედროვე ელი შეიცავს მასო მაგრამ მაინც მაღალ ტემპერატურაზე ხდებაო ფერმენტირება
ლუდის ფერმენტირება ხდება უფრო დაბალ ტემპერატურაზე და დიდი ხანი სჭირდება
სტოუტი - როგორც ვხვდები არის იგივე პორტერი - ანუ მოხალული კომპონენტებით დამზადებული რაც ხშირად ყავის გემოს წააგავს ლუდში
ეხლა გინესს რაც შეეხება რგორც ვხვდები სტოუტია (პორტერი) და თან ელი ..

რავი მე ეგრე გავიგე