ტორტი ; მთვრალი ალუბალი სოკოლადში :
ბისკვიტი არის ტრადიციული ანუ:
10 კვერცხი
8ს.კ. შაქარირადგან კაკაოს ვუმატებ, ისე 10 კოვზი დაყირდება
10ს.კ ფქვილი
50 გრ. კაკაო
ნუ მე რაზრიხლიტელს არ ვუკტებ და ისე შეიძლება ნახევარი შეკვრა დაამატო ფქვილთან ერთად
კრემი :
5 კვეცხი მოათავსეთ ემალირებულ ქვაბში დაამატეთ 2-2,5ჩ. ჭიქა შაქრის ფხვნილიდა გათქვიფეტ +
ამ მასას50 გრ. კაკაო+ 4 ს.კ. რძე . დავდგათ ეს ქვაბი დაბალ ცეცხლზე და განუწყვეტელი მორევით მივიყვანოთ
ადუღებამდე ( მე 1 წუტი კიდევ ვაფუხფუხე ) გავაცივოთ
600 გრ. კარაქი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე და ფუმფულა მასის მიღებამდე
და ნელ-ნელა თქვეფით შევურით კვერცხიან -კაკაოიანი მასა
კრემი მზადაა.
ეხლა ალუბალი. მე გამოვიყენე ალუბალი შენახული თავის წვენში
და ისე ქეთდება ასე:
საჭიროა 2-3 ჭიქა ალუბალი გამოაცლით კურკას ჩაყარეთ მინის ქილაში დააყარე შაქარი
1ჭ . და დაასხით კონიაკი ან სპირტი და 2 დღე გააჩერეთ
აწყობა:
ბისკვიტი გავჭრატ შუაზე ამოვაცალოთ რბილობი და დაგვრჩება როგორც მრგვალი ყუთები
ეს ბისვიტის რბილობი დავფშვნაღ ხელით და ამას შევურიოთ კრემის მესამედი+ მთელი ალუბლის პრციის ნახევარი
კარგად ავურიოთ და ეს მასა უკან ჩავალაგოთ ამ ბისკვიტის ყუთებში, სანამ ამას ჩაალაგებთ ბიკვიტის ძირი ცოტა მონამეთ
ამ ალუბლის წვენით ,წაუსვით კრემი ძირზე და კედლებზე
მერე დბლა ნაწილხე ბისკვიტის უსმევთ დარჩენილ კრემს აყრით დარჩენილ ალუბალს
მერე ისე კრემი და დააფარეთ მეორე ნაწილი ბისკვიტის ჭრილით დაბლა
ძემოდან გადასხით გლაზური
მე შოკოლადი გავადნე დავამატე 50 გრ. კარაქი და 2ს.კ.რძე გადავაცხი ზემოდან და გვერდებზე
გამოვიდა ეს