ცომი რუბლევსკოე და მისგან გაკეთებული ვაშლის ღვეზელი

საჭიროა
3ჭ. ფქვილი
250 გრ. მარგარინი (მაცივრიდან ეგრევე)
1ჭ.რძე
1კვერცხი
1-2ს.კ შაქარი
50გრ. ცოცხალი საფუარი ., ან 25 გრ. გრანულებსი
მარილი გემოვნებით
გულსართი
ვაშლი 1 კგ.
1ჭ. შაქარი
50გრ.კარაქი
დარიჩინი და ვანილი გემოვნებიტ
მომზადება
ჯერ ვაშლი გათალეტ დაჭერიტ კუბუკებად დამოასხიტ ლიმნის წვენი რომ ფერი არ შეიცვალოს. ქვაბსი ან ტაფაზე გააცხელეთ 50 გრ. კარაკი
და ჩაყარეთ ვაშლი ცოტა ხანს შებრაწეთ ამ ცხიმსი მერე დააყარეთ 1ჭ. შაქარი და მოურიეთ თავსახური არ დააფაროთ ,თავის წვენსი იდუღოს ასე
სანამ წვენი არ დაუშრება .ბოლოსკენ დაამათეთ ცოტა ვანილი და დარიჩინი . მე 0,5 ჩ კოვზი რადგან ბევრი არ მიყვარს .სანამ ეს გულსარტი
ცივდება ვამზადებთ ცომს . ჯამში ჩაყარეთ 3ჭ. გაცრილი ფქვილი და მსხვილ სახეხზე დაახეხეთ ეს მარგარინი ცოტა ამოურიეთ ხელით
მაგრამ არ ამოლესოთ . ცალკე რძეში გახსენიტ საფუარი +შაქარი +მარილი +კვერცხი და დაამატეთ ამ ფქვილს და მარგარინს ,
ცომი მოძილეთ მაგრამ ბევრი არა უცბად ჩეიკვრება ტუარა მეტი არ უნდა ეს მარგარინი უნდა ეტყობდეს . დააფარე ცელოფანი და
20-30 წ. შედგი მაცივარში . გამოიღეთ მაცივრიდან და გაააბრთყელე ჩაუდეთ გულსართი და მიეცი სასურველი ფორმა
თქვენი ფანტაზიის მიხედვით ეგრევე ღუმელში და ცხვება 180 გრადუზე სადღაც 20წ. დრო ვერ დავაფიქსირე კარგად თელეფონთან დამიძახეს ვერ გავაკონტროლე
პ.ს. ამცომით ხაჭაპურიც კარგი გამოდის და რავიცი ბევრნაირი შეიძლება კარტოფილიანიც
This post has been edited by orchidea on 7 Mar 2011, 00:01