200 გ გაცრილი ფქვილი
100გ მარგანინი
2 ს. კ ცივი წყალი
1 კვერცხის გული
1 კგ ვაშლი ცოოტა მომჯავო
2 ს.კ ლიმნის წვენი
100 გ შაქარი
3 კვერცხი
125 გ ნაღები
1.ფქვილი მარგანინი, ცივი წყალი და კვერცის გულისგან მოვზილოთ ცომი
2. ცომი ერთიანი მასა უნდა გახდეს
3. გადავახვით ცელოფანში და მაცივარში შევინახოთ 2 სთ.
4. 2 ს აათის შემდეგ გამოვიღოთ და გადავაბრთყელოთ მრგვალ ჟარონაზე,ისე რომ გვერდებზეც ამოეწიოს ცომი... (მე ჟარონა დიდი ავიღე და ცომი გვერდებზე აღარ ავწიე, ძალიან თხელდებოდა) ჩავრთოთ ღუმელი 200 გრ.ზე
5. . გავფცქვნათ ვასლები, გავჭრათ სუაზე, ამოვაცილოთ გულები, ტხელ ფირფიტებად ჩავჭრატ და ცომზე დავადოთ, ზევიდან კივაშლებს ფუნჯით გადავუსვატ ლიმნის წვენი.შევდგათ ცხელ ღუმელში 30-35 წთ.საშუალო სიმაღლეზე.
6. ავთქვიფოთ 3 კვერცხი და შაქარი კარგათ, ისე რომ შაქარი აღარ ეტყობოდეს.
7. დავამატოთ ნაღები და კიდევ კარგად ავთქვიფოთ....
8. გამოვიღოთ ღუმელიდან უკვე შეწითლებული ვაშლები და
9. ზევიდან მოვასხათ ეს გამზადებული მასა.
(10 სურათი ცუდად დევს sad.gif )
შევდგათ ისევ ღუმელში 20-30 წთ და გამოვაცხოთ.
როცა მზად იქნება, დავაცადოთ რომ გაცივდეს ცოტა და შემდეგ
გავჭრათ ან ამოვიღოთ ფორმიდან...
ძალიან გემრიელია და ვიტამინებია მნია მნიააა....
7. დავამატოთ ნაღები და კიდევ კარგად ავთქვიფოთ....
8. გამოვიღოთ ღუმელიდან უკვე შეწითლებული ვაშლები და
9. ზევიდან მოვასხათ ეს გამზადებული მასა. <<------------------აი ეს ნაღები რითი შეიძლება რომ შევცვალო ??????????????????????????????????????????????
This post has been edited by ich bin on 10 Feb 2011, 18:56