აქ წერია ყველაფერი პასკების შესახებ!
ამ თემის 27 გვერდზე არის ლინკები პასკების და ხაჭოს პასკების და ნახე.
ახლა რჩევებს რაც შეეხება:
ფორმებად ყველა ხმარობს ყვავილის უხმარ ქოთნებს, რომლებსაც აქვს ძირში ნახვრეტი, რადგან ხაჭო უნდა დაიწუროს.
შეგიძლია გამოიყენო როგორც თიხის, ასევე პლასტმასის.
ასევე შეგიძLია გამოიყენო პატარა ვედრუკა, თუ ძირს გაუხვრიტავ,
ანდა ბოლობოლო ჩვეულებრივი საწური, ე.წ. დრუშლაკი", ოღონდ ამაში დაბალი გამოვა,
თუმცა გემოსთვის ამას მნიშვნელობა არ აქვს.
ახლა თვითონ პასკას რაც შეეხება, ხაჭოსი არის რამდენიმე სახის:
მოხარშული და უმი,
კვერცხიანი და უკვერცხო,
კარაქიანი, ნაღებიანი ან ამათ გარეშე...
აქედან აირჩიე, რომელი გირჩევნია.
ბაზას რომ აარჩევ, მერე შიგ რითი გაამრავალფეროვნებ, ეგეც გემოვნებაზე და შესაძლებლობაზეა და შენვე შეგიძლია გადაწყვიტო...
რეცეპტს აძვირებს ცუკატები და ამბები, ესეც შეგიძლია შენი შეხედულებით შეარჩიო,
სახლში თუ გაქვს გაყინული ხილი, ის შეგიძლია გამოიყენო,
ასევე ქიშმიში, რაც შედარებით იაფია...
ასევე შეგიძლია საზამთროს ან კაკლის მურაბით, თუ გაქვს სახლში,
გააკეთა ჩვენმა თAნაფორუმელმა თიკუშამ და არაცვეულებრივი იყოო...
მოკლედ, გადახედე რეცეპტებს, ამოირჩიე და კიდევ თუ დაგჭირდება დახმარება, დაწერე...
ძნელი არ არის...
* * *
http://www.imedi.ge/index.php?pg=nws&id=28669ესმა კუნჭულიას ხაჭოს პასკა
ვიდეო რეცეპტი
მომზადების წესი:
იყიდეთ 2 კილო ხაჭო. მარლაში გამოკარით და რამდენიმე საათით დაწრიტეთ. ან ხელით გაწურეთ. ზედმეტი წყალი რომ გამოადინოთ, ნაცარქექიას მეთოდით. ცალკე მოხალეთ ტაფაზე 300-400 გრამი ქართული თხილი და ჩოფერში მსხვილად დაფქვით. ჯამში ჩაუშვით 200. გრამი შერბილებული კარაქი. დაუმატეთ 250-300 გრამი შაქრის პუდრა. დაუმატეთ 150 გრამი არაჟანი. ათქვიფეთ მიქსერით. დაუმატეთ ხაჭო, თხილი, ქიშმიში, ცუკატები. 3-5 ვანილი. კარგად ათქვიფეთ მიქსერით.
ჩააფინეთ რამდენიმე ფენა მარლა თუშფალანგში. ჩაასხით ხაჭოს მასა. მარლის ნაწილებით გადააფარეთ ხაჭოს. დაადეთ თეფში. თეფშზე დაადეთ სიმძიმე. ხაჭოიანი თუშფალანგი ჩადგით ცარიელ ჯამში. შედგით მაცივარში 2 დღე. აღდგომამდე. . შიგადაშიგ ქვედა ჯამიდან გადაწურეთ ზედმეტი სითხე.
აღდგომის სუფრაზე გატანამდე ამოაბრუნეთ თუშფალამგი და ხაჭოს პასქა გადაიტანეთ ლამაზ დიდ თეფშზე. შეგიძლიათ მორთოთ გახეხილი შოკოლადით. ცუკატებით. ან თხილით.
გკოცნით, ესმა
მგონი, ეს არის ყველაზე ადვილი რეცეპტი