rtuliარა ხელით მაქვს გაბრტყელებული

მანქანა აქ არ მაქვს რადგან დროებით ვარ
აქ და წინ და უკან ტარება არ მიღირს
ისე თუ სწორად მოიზილება ცომი
ბრტყელდება არაჩვეულებრივად

მე ისე დავსპეცდი 10 წლის განმავლობაში ამ პატის ზელვა ბრტყელებაში
რომ იტალიელიც კი ვაღარ მაჯობებს
პასტა ასე მოვზილე
ორი კვერცხი++ 1 კვერცხის გული ოთახის ტემპერატურის
დურუმის semola di grano duro
მე თვალის ზომით ვყრი ხოლმე მაგიდაზე
ნუ დაახლოებით იმდენი რომ კვერცხმა მოზილოს ცომი არ უნდა გეკრობოდეს ხელზე . და სამუშაო მაგიდაც სრულიად სუფთა
უნდა იყოს მოზელვის მერე . შეიძლება ჯამშიც მოიზილოს .
ფქვილს გავუკეთებ ჩაღრამვებას და კვერცხებს ჩავახლი დავაყრი 2 მწიკვ მარილს
და მოვზელ. რომ მოიზილება მერე ხელის გულებს დავადებ და საპირისპირო მახარეს გავაგორებ
კარგად რომ დავამუშავებ ასე . მერე სამზარეულოს ცელოფანში ჩავდებ რომ არ მოიხმოს თავი და დავასვენებ 1 საათამდე
უფრო ადვილად ბრტყელდება. . და პრიალაც გამოდის .გავაბრტყელე თხლად
მერე დავჭერი ოტკუტხედებად .საშუალოზე ოდნავ პატარა ზომის რომ იყოს. ან რამხელაც გინდა. ავადუღე წყალი+ მარილი და ჩაყვარე 1 წუთში ამოვიღე და შევუშვირე ცივ წყალს. დავალაგე სამზარეულოს სუფთა ტილოზე და რომ შეშრა ჩავუდე გულსართი .მაგრა ოტკუტხედი ცომის ნაჭერი იმხელა უნდა იყოს რომ მხოლოდ ერთხელ გადაიხვეს .თორე ბევრჯერ მერე სქელი გამიდის ცომი და არც მაინცა დამინც სასიამოვნოა.
იგივე ნაირად ვაკეთებ ლაზანიასთვისაც.
This post has been edited by farfalina on 26 Jul 2011, 15:06