MOLAჯანსაღი კვება არის ზომიერი მიღება ნახშირწყლების,ცილების და ცხიმების
ნორმალური ადამიანის (რომელიც არ ცდილობს დაკლებას ან მომატებას) რაციონი უნდა იყოს დაახლოებით უხეშად 55% ნახშირწყლები,30% ცილები,15% ცხიმები
ოღონდ ეს ნივთიერებები ისეთი შემადგენლობით უნდა მიიღო რომელსაც მარტივად ითვისებს ორგანიზმი.
ანუ მიუხედავად იმისა რომ მაგალითად ნამცხვარშია და პურში ნახშირწყლები ეს კი არ უნდა იყოს წყარო არამედ ბრინჯი,წიწიბურა,ხილი,ბოსტნეული და ა.შ
იგივე ცხიმებზე,ღორის ქონით კი არ უნდა მოიგო ცხიმები არამედ მცენარეულად,თხილით,ნიგვზით და ა.შ
ასევე ყვეეელაზე მნიშვნელოვანია ზომიერების დაცვა,თუ ჭამ 1 ნაჭერს ჭამე ნელა გამოზოგილად და 5 ნაჭერს ნუ შეჭამ როცა ისედაც ბოლო 2 ნაჭერს "გასართობად" ჭამ.
ასევე ჭამა ხშირად,დღეში 4 ჯერ ვთქვათ პატარაა პორციებით.
საჭმლის გადანაწილებას 3ჯერ ჭამისას რაც შეეხება უნდა იყოს 35% საუზმე-50%-25% ვახშამი
არ უნდა ჭამო ღამე 11 ზე და ძილის წინ.ბოლო ჭამა სასურველია იყოს ცილები უმეტესად. წყალი ბევრი დროს განმავლობაში
ეხლა ჯანსაღ მენიუს რაც შეეხება პროდუქტები და არჩევ აქედან კომბინაციას
ნახშირწყლები: ჰერკულესი,ბრინჯი,წიწიბურა,ხლებცი,ფული,ბოსტნეული
ცილები:
ქათმის ფილე,თევზი,საქონლის ხორცი,ხაჭო,ლობიო,სოკო,კვერცხი
ცხიმები:
თხილი,ნუში
თევზი,ქათამი,ხორცი საქონლის მოხარშული ან გრილზე,ანუ ცხიმებით და ქონების არა
ეხლა თვითონ მენიუ:
დილით გერკულესი,ხლებცი,კვერცხი,ხილის წვენი
შუადღე
წვნიანი,ბოსტნეული,ბრინჯი,წიწიბურა,ქათამი,თევზი,ხორცი
საღამო
ბოსტნეული,ხილი ზომიერად,კვერცხი,ხაჭო
არა შაქარი,არა გაზიანები,არა უზომოდ ცხიმიანები
ესაა სულ,შეგიძლია მოძებნო რა პროდუქტი რითია მდიდარი და იქიდან გაანაწილო პროპორცია
This post has been edited by mikheili91 on 27 May 2017, 11:51
მის სახეს დღესაც ატყვია სიღარიბის კვალი. რივალდო თითქოს ისევ ისეთია, როგორც წლების წინ, როდესაც ოკეანის სანაპიროზე ტკბილეულს და სასმელებს ჰყიდდა, რათა ოჯახი ერჩინა. უყურებ და თითქოს მართლა ასე გამოიყურება, ოღონდ იქამდე, სანამ შენი თვალით არ ნახავ, რა შეუძლია მისი მარცხენა ფეხს!