როგორს ისურვებ, რანაირს!
აქაური იუზერების რეცეპტებია, აქედან ამოწერილი, რომელსაც პირადი ალბომივით ვუფრთხილდები. ბევრი დატესტილი და გამოცდილი მაქვს, ერთის კი სულაც რეცეპტები ამერია, მაგრამ ძაან საკაიფო აჯიკა გამოვიდა.

ავტორების მითითებით გთავაზობ, საავტორო უფლებები რომ დავიცვა. ჯერ ისინი, რომლებიც გამომიცდია, მაგრამ შრიფტის გამო ბოდიში.
აჯიკა ზეთში - macaco-fast65
4 კგ.ბულგარული წითელი წიწაკა
1,500 წითელი მწარე წიწაკა
300 გრამი ნიორი
500 გრამი მწვანე ქინძი
4ჭიქაზეთი
3-4 ჭიქა ძმარი
სუნელები:უცხო სუნელი, ქინძი
მარილი გემოვნებით.
ამას ყველაფერს აურევ ერთმანეთში და ნახევარი საათი ადუღებ.
შემდეგ ჩაასხამ ბანკებში და შეინახავ .
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
afxazuri ajika - tina
ინგრედიენტები
1კგ წითელი მწარე წიწაკა (მომჭკნარი და არა გამხმარი)
400-500გ ნიორი
200გ უცხო სუნელი
150გ ხმელი ქინძი
50გ ხმელი ქონდარი
1ჩ/ჭიქა ნედლი ქინძის წვენი (დაბლენდერებულიც გამოდგება)
1/2 ჭიქა ძმარი
მარილი
მომზადების წესი
წიწაკა გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში დავუმატოთ გატარებული ნიორი და დანარჩენი ინგრედიენტები. მარილი იმდენია საჭირო, რომ ჩვეულებრივზე ცოტა მეტი იყოს, ანუ ოდნავ მომლაშო. თასზე გავაჩეროთ 24 საათი, თან ვურიოთ. შემდეგ ჩავტენოთ ქილებში.
ამ მასას შეგვიძლია დავუმატოთ გატარებული 200გ ნიგოზი.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
აი, ეს ორი რეცეპტი ამერია ერთმანეთში. ცოტა ნიგვზის გამო დადუღება უჭირს (თუმცა ზოგჯერ საკაიფოდ დადუღდა), მაგრამ ძაან დონეა.
zeTiani ajika - vomanli
5 კგ ბულგარული წითელი, 1 კგ. მწარე წითელი წიწაკა. 1 ლ. ზეთი და 800 გრამი ტომატი. ნახევარი კგ. ნიორი და ხარჩოს სუნელი 1 ჭიქა. მარილი გემოვნებით.
ჯერ ტომატს და ზეთს აურევთ ერთმანეთს და და წამოვადუღებთ და გავაცივებთ. დანარჩენ მასალას გავატარებთ და გაცივებულ ზეთ-ტომატ ნარევში ავურევთ. ეს მასა 3 დღე უნდა იდოს ემალის ჭურჭელში და დროდადრო ურიეთ.
ნიგვზიანი აჯიკა - ninoma
2კგ,წითელი ტკბილი წიწაკა,2კგ.წითელი მწარე წიწაკა,0.5კგ ნიორი,300გრ.მწვანე ქინძი, 300გრ.ოხრახუში, 150გრ.ნიახური,100გრ.ყვითელი ყვავილი, 100გრ. უცხო სუნელი,50გრ ხმელი ქინძი, 300გრ.გატარებული ნიგოზი, ძმარი და მარილი გემოვნებით.
გატარებული მასა უნდა მოვათავსოთ ემალის ქვაბში. ვურიოთ ყოველ დღე დადუღებამდე. რომ დაიდუღებს, ჩავასხთ ქილებში.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ესენი მე არ გამიკეთებია, მაგრამ მაინც დავდებ.
mia_nano
NN1).
5kg wiTeli bulgaruli wiwaka
1kg mware wiTeli wiwaka
400gr gatarebuli nigozi
3 Tavi niori
1 s.k. ucxo suneli
1 s.k. qinZi
3 C. Wiqa zeTi.
wiwakebi gavaSroT da Tesli gamovacaloT, gavataroT manqanaSi. avaduRoT zeTi. CavyaroT wiwakis masa da vaduRoT 40-50 wT-T dabal cecxlze, Semdeg CavamatoT nigozi, sunelebi da marili, 20 wuTis Semdeg ki niori, vaduRoT kidev 40 wuTiT dabal cecxlze. gamorTvis Semdeg SevurioT aspirini. davfqvaT 5-6 abi aspirini gavxsnaT cota ajikaSi kargaT da Semdeg mTlian masaSi, cxelive CavasxaT xraxnilian qilebSi
2).
3 kg wiTeli bulgaruli
1 kg wiTeli mware wiwaka
2-3 Tavi niori
erTi diidi kona qinZi
50 gr. Zmari
2 sadilis kovzi ucxo suneli
marili gemovnebiT
4-5 abi aspirini
gavrecxavT yvelafers, gavaSrobT, gavatarebT manqanaSi, CavurevT Zmars da sunels, marils, davfxvniT aspirins, gavxsniT jer cota masaSi Semdeg mTlian masaSi da vurevT periodulad, naxevari saaTis Semdeg CavasxavT xraxnian qilebSi
afxazuri ajika - kokogorgo
wiTeli, gamxmari wiwaka erTi akinZva [bazarSi iyideba]
2 C. W. ucxo suneli
1 Cais Wiqa qinZi
250 gr. niori.
gamxmari wiwaka garecxeT, daalbeT , CamokideT rom daiwritos da gaatareT xorcis sakep manqanaSi [meqanikurSi, es mniSvnelovania].
jer fqvavT msxvilad, Semdeg wvrilad (baJesTvis rom badea, imaSi), Semdeg ukve niorTan da sunelebTan erTad ramdenjerme unda gaataroT, wvril badeSi. am masas vayriT marils da vamatebT anaduRar [civ] wyals. nelnela unda miviRoT sqeli homogenuri masa.
qinZi da ucxo suneli Tqven dafqviT (nayids nu endobiT). es ajika xorciani saWmelisTvis keTdeba.
lobiosTvis da bostneulisaTvis, ucxo sunels nu gaukeTebT. gaukeTeT: qinZi , gamxmari SaSkvlavi (vaxmob da vinaxav),
ceraco [mwnilistvis rasac viyenebT]. yvavilian cerecos vaxmob, yvevilebs da Reros viyeneb mwnilisaTvis, xolo qvemoT foTlebs ajikisaTvis. gamxmars xeliT vaqucmaceb.
wiwakas rac Seexeba ukeTesia iyidoT, gaaxmoT da mteli zamTris maragi ajika erTbasad gaakeToT.
meore ajikis proporciebi; 1.5kg. wiwaka, 4kona SaSkvlavi, 2/3 C.Wiqa qinZi, 5 didi Tavi niori. cereco - erT konas rac gamoerCeva.
vaSlis ajika - catherina_10
2 kg. pamidori
1 kg. vaSli
1 kg, stafilo.
1 kg. xaxvi.
300 gr. niori
400 gr zeTi
da marili gemovnebiT
ingredientebs gavatarebT xorcsakep manqanaSi, davamatebT zeTs da marils, davdgavT cecxlze, 35 wuTi unda iduRos da CavasxavT qilebSi da sterilizacias gavukeTebT da movxufavT
p.s. Cven cxelcxeli CavasxiT winaswar gasterilebul qilebSi da ise movxufeT, mgoni ar unda afeTqdes. vaSli ar unda iyos Zalian tkbili
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
მე ვაკეთებ კიდევ ასეთს:
5 კილო პომიდორი, 2 კილო ბულგარული, 1 კილო მწარე წიტელი წიწაკა, 1 კილო ნიორი გაატარე, აურიე ერთმანეთში, დაამატე მარილი, 1 ლიტრი ძმარი, ჩასხი ემალის ქვაბში და დადგი. დილა-საღამოს ამოურიე ხის კოვზით, ვიდრე არ დაიდუღებს. თუ კარგი სითბოებია, 3-4 დღეში დადუღდება.