#42328229 · 23 Sep 2014, 13:11 · · პროფილი · პირადი მიმოწერა · ჩატი
უტყუარი რეცეპტი, ჩინელი შეფისგან (ერთ-ერთ კულინარიულ შოუში ვნახე), რამდენიმე წელია წარმატებით ვიყენებ: მაგარი ბრინჯი არ უნდა იყოს, მორუხო და ყავისფერი უდრო დიდ ხანს იხარშება. მე ბასმათის ან ორთქლზე გპრიალებულს ვხარშავ ამ წესით:
კარგად გარეცხეთ (წყალი თეთრი უნდა იყოს და არა ამღვრეული) და ჩაყარეთ სქელძირიან ქვაბში და წყალს ვასხამ ისე, რომ ცერა თითის ჰორიზონტალურად დადებაზე აცდეს ბრინჯს, ანუ სადღაც 3 სანტიმეტრზე. ვდგამ მაღალ ცეცლხზე და ვადუღებ. რომ ადუღდება ვურევ დაახლოებით 1 წუთი, მერე მჭიდროდ ვახურავ თავს, ცეცხლს დავუწევ რომ მხოლოდ ბჟუტავდეს და ვტოვებ 15-16 წუთუთ. მერე ავხდი ხუფს და ბრინჯი ფანტიაა...
--------------------
"ომი მშვიდობაა მონობა თავისუფლებაა უმეცრება ძალაა" ეძღვნება თანამედროვე ქართულ საზოგადოებას....
|