გერკულესის და ქიშმიშის ორცხობლები:
200 გრამი დარბილებული კარაქი.
200 გრამი შაქარი
2 კვერცხი
1 ჩკ ვანილი (თხევადი, პაკეტის არ ვიცი რამდენი უნდა)
200 გრამი ფქვილი
1 ჩკ გამაფხვიერებელი
1 ჩკ დარიჩინი
1/2 ჩკ მარილი
255 გრამი გერკულესი( მთელები)
150 გრამი ქიშმიში.
გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე
კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ , კრემისებურ მასის მიღებამდე.
ცალკე ავთქვიფოთ ორი კვერცხი ვანილი.
ფქვილში გავურიოთ გამაფხვიერებელი მარილი და დარიჩინი.
ავურიოთ კვერხიან მასაში, დავამატოთ გერკულესი და ქიშმიში.
პატარა ბურთებად დავდოთ საცხობ ზედაპირზე (გამოცდილებიდან ჯობია ერთი ჩაის კოვზის ზომისები, საკმაოდ იმატებს ზომაში ცხობის დროს )
ოქროსფერად რომ შეიფერება მანამდე უნდა ვაცხოთ. (დაახლოებით 25 წუთი ნახევარი საათი)
გამოვიღოთ ღუმელიდან, სანამ გაგრილდება ჯობია დატოვოთზედაპირზე, რბილია სანამ თბილია და შემდეგ ააცალეთ . მე ფოლგაზე დავდე და ადვილად აძვრა
This post has been edited by Iron Butterfly on 21 Nov 2016, 10:13
When Life Just Blows .... Fukitol® !
I'm Gonna Git You Sucka