[LoD]-Bagraუფრო ბევრი მოგება მგონია ეს ლომიც ძვირი ღირს , გერმანიაში ქრაფტები ღირდა 2.5 იგივე რაც შემოტანილი კარგი ლუდები აქ პირიქითაა ყველაზე ძვირი ღირს
thugრბილი ხავრდოვანი ლუდია
პასტერიზაცია ნიშნავს გაცხელებას პროდუქტების ერთჯერადი გაცხელება 60 °C-მდე 1 საათის განმავლობაში, ან 70—80 °C-მდე ნახევარი საათის განმავლობაში და უფრო დიდხანს ინახება და რა თქმა უნდა ნაკლები შენახვის ვადა აქვს არაპასტერირენულ ლუდს
There are two basic things that any brewer (not just Baladin Isaac) has to do to make a beer with a long shelf life:
Eliminate bacteria
Produce Alcohol
Pasteurization is something large commercial brewers do to their beer post fermentation to ensure that the beer doesn't spoil due to bacteria and a low alcohol content.
A micro brewer takes a different approach. Essentially when people make beer they are creating an environment called 'wort' that is generally a sweet blend of barley and water that yeast LOVE to multiply in. When yeast multiply one of the byproducts is alcohol which in turn is antibacterial.
The trick is that wort is also an amazing medium for bacteria to thrive in. That means we need to introduce a large amount of yeast that can multiply and take hold before bacteria has a chance to.
In brewing sanitation is key. Before yeast gets introduced to the beer, wort is boiled for usually about an hour before it enters fermentation. During this time hops are added for bitterness in the final product, but it also kills all micro organisms. After the boil-stage the wort enters a fermentation chamber that will have been completely sanitized and (hopefully) bacteria free.
It's in this final stage where the sterilized (boiled & cooled) wort is poured into a sanitized fermentation vessel where the active yeast culture is introduced.
Fermentation takes place in a temperature controlled environment that is fine tuned for yeast. As the yeast multiplies in the fermentation stage it creates alcohol which inhibits the growth of bacteria and yeast alike.
After fermenting in a sanitized chamber the final product is bottled and sealed in a sanitized container (with a little extra sugar added to re-stimulate the yeast to produce CO2).
If all of these steps have been completed successfully the beer that ends up on the store shelf should be 99.xxx% bacteria free. If the brewer achieved an ABV >= 8% then the present alcohol should prevent the beer from spoiling for at least a year or more.
ანუ გამოდის რომ ცოცხალი ლუდის შენარჩუნება შესაძლებელია სპეციალური ფილტრაციით რომელიც უზრუნველყოფს ბაქტერიებიდან გაწმენდას
არაპასტერირებულ ბერნარდს 6 თვე აქვს ვადა
http://www.bohemiabeer.eu/en/beer/981პასტერირებულს ერთი წელი
http://www.bohemiabeer.eu/en/beer/999?sear...nard&results=45 This post has been edited by Maybach on 19 Jan 2018, 09:37
ის არის ბრძენი ვინც გზას ინათებს, შეცდება, მაგრამ ეძებს სიმართლეს, და ვინც არ არის ამის მსურველი, იცავს
შეცდომას არის სულელი !!!
Hans Theodor Woldsen Storm
LIFE'S TOO SHORT TO DRINK CHEAP BEER !!!
Save Water Drink Beer !!!
"Lovely day for a GUINNESS ''