ქართული სამზარეულოდან ლამის ყველაფერი დადის უცხოურ სამზარეულოებამდე.
ძალიან ბევრი ჩვენი ძველი კერძი მოდის ძველი პერსიული სამზარეულოდან და თურქული სამზარეულოდან.
ვერაფერი ვერ ვნახე მე ჩვენს სამზარეულოში დ
რასაც მარტო საქართველოში ჭამენ ესე.
თუ გავითვალისწინებთ რომ ფერმერობა ანატოლიის ტერიტორიაზე დაიწყო და და თუ ნახავთ ყველებს, მთელს კავკასიას და თურქეთს აქვთ ერთნაირი ყველები, რაც არანაირი სიახლე არ არის.
და თქვენ თუ გგონიათ რომ ცომში ყველის ჩადება მარტო ქართველს მოაფიქრდა ნახეთ გუგლში Salvadoran popusa.
აი ესაა, არა არაა ხაჭაპური.

აჭარული ხაჭაპური და აჩმა იმენა თურქულია. აჭარული ქართველმა მზარეულმა უბრალოდ გადააკეთა თორე თურქულია ეგ.
ეს არის Khoresht Gojeh Sabz ძველი პერსიული კერძი

ეს ქართული ჩაქაფული

ნიგვზიანი ფხალი, ბადრიჯანი და ა.შ. სხვა დანარჩენი ხორციანი კერძების ინსპირაცია უმარავი კერძის ძველი პერსიული სამზარეულოდან მოდის.
ბროწეულს რომ ვაყრით ყველაფერს ზოროასტრიზმიდან მოდის, რომელიც ძველი პერსიული რელიგიის რიტუალებში გამოიყენება და ასევე ამ რელიგიის მიმდევრები იყვნენ ქართველები ქრისტიანობის მიღებამდე.
ხინკალი უკვე აღარ ვდავობთ რომ აზიურია ხო?
და აი ჭადი, ღომი და ა.შ. სიმინდი ამერიკიდან შემოსული კულტურაა და ჯერ კიდევ მაიას ტომები აცხობდნენ ჭადებს.
იტალიური პოლენტა და ღომი ერთი და იგივეა.
ძველი პერსიული სამზარეულოდან კერძი ქათმით და ნიგვზით

ვს საცივი

ირანული წვნიანი კერძის და ბოზბაშის შედარება

ვს

ყაურმა პერსიული ვს ქართული

ვს

რა თქმა უნდა რეცეპტებმა სახე იცვალა, ყვეალს ამ დედამიწაზე უყვარს რასაც ბავშვობიდან აჭმევდნენ, მაგრამ ამ საკითხის პატრიოტული კუთხით წაყვანა და იიიი ჩვენ აი რა სამზარეულო გვაქვს და სხვა საჭმელებს რა გაჭმევთ მიმაჩნია არასწორად.
აი კოტრო და პამიდორის სალათა ნიგვზით ეგეც კი არაა ჩვენი.


ვიცი ახლა შემომივარდებით და რასაც დამიწერთ ეგეც ვიცი, მარა მკდია
იმ დღეს მ******ნ დამდგენელი აქ რო დავრეგისტრირდი და კიდე ზემოდან ბეზდელნიკობას ამ ყ**ს დოღში მეც რომ ვპოსტავ © metro123