ინგრედიენტები:
1. ორხევის გაჯი (გაცრილი მწერების საწინააღმდეგო ფანჯრის ბადეში)რაც უფრო ძველია უკეთესია 250 გრ
2. წყალი 100 გრამი
ჭიქაში მოვზილოთ საშუალოზე სქელი ფაფა და კოვზით დავასხათ ლამინირებულ დვპ-ზე, რომ გაშრება კიდევ დავასველოთ და ეს პროცესი 3-4 ჯერ გავიმეოროთ რათა სრულად ჩაქრეს მასში არსებული კირი და გარდაიქმნას კალციუმის კარბონატად და კალციუმის სულფატად.
სასარგებლოა(ორგანიზმში კალციუმის და რკინის მარაგის შესავსებად რაც წარმოადგენს სისხლის საშენ მასალას) ყუათიანი და ცხიმიანი საკვებზე დასაყოლებლად ჩაროზის სახით (ცოტაოდენი შეჩვევის შემდეგ გემრიელდება კიდევაც, ამ გემოს განსაკუთრებით კარგად აღიქვავენ ისინი ვისაც მოსწონს სარდაფის სუნი, სველი მიწის სუნი, რკინიგზის შპალების სუნები )....
ერთი ბლინი 4-5 დღეზე შეიძლება გამოიზოგოთ.
აქვს ანტი შეკრულობის, ანუ იგივე ინგლისური მარილის მცირედ გამოკვეთილი ეფექტი.
არ არის რეკომენდირებული რძის პროდუქტებთან და მჟავე ხილთან ერთად.
ყველაზე დიდი მინუსი რაც შეიძლება ჰქონდეს კუჭის აშლაა ამას ხომ ინგლისური მარილითაც სპეციალურად აღწევენ.
საკმაოდ სასარგებლო აღმოჩნდა გაღეჭვა და გამოვლება სტომატიტი არასოდეს დაგემართებათ.
!სტერილურობა გარანტირებული იმ მაღალი ტეპერატურით რომელზეც წვავენ გაჯს და პლიუს მასში არსებული ჩაუმქრალი კირით, რომლის ნეიტრალიზაციაც ხდება მრავალჯერადი დასველება გაშრობით!
ეს თემა გავხსენი კულინარიაში, იმიტომ რომ ჩვთვალე რომ ეს არ არის წამალი, არამედ საკვები დანამატია. იქ კი პეროებიანმა და დონე მოდერატორებმა სასწრაფოდ და უკვალოდ გამიქრეს(დაეხურათ მაინც და ისე დაეტოვათ)!
ესეა, რახან გუდვილში არ იყიდება და ძვირი არ ღირს, მაშინ ეგ რაღა ოხრობაა გაგების ამბავია.....
აბა მედიკებო და ფიზიოლოგებო იქნებ ობიექტურად აღიქვათ ეს საკითხი?!
This post has been edited by psyxo on 2 Jul 2010, 18:34
მიმაგრებული სურათი
გაღმა გავალ გუთნითვინა............ ;) !
http://izvestia.ru/news/541857