შაურმა (არაბ. شاورما ), ასევე ცნობილი როგორც შავერმა, შვარმა, შოარმა თურქული სიტყვიდან çevirme (იკითხ. „ჩევირმე“, ნიშნავს „მოტრიალე“, დროთაგანმავლობაში არაბული ზეგავლინით „შავერმე“-დ გადაკეთდა), ახლო აღმოსავლეთიდან წამოსული კერძია, რომელიც მზადდება ცეცხლზე ვერტიკალურად მოტრიალე შამფურზე აცმული სანალებლებით გაჯერებული ხორცის წვრილი ნაჭრებისგან (როგორც წესი ცხვრის ან ქათმის). ემსგავსება ბერძნულ გიროს და მექსიკურ ტაკო ალ პასტორს. გემოვნების მიხედვით ამატებენ ცოტაოდენ ღვინის ძმარს, პილპილსა და ხმელ სანელებლებს.
wikipedia.org
რეცეპტები, თუ ვინმეს როდისმე გაუკეთებია, როგორია ყველაზე გემრიელი
საერთოდ როგორი უნდა იყოს და ასე შემდეგ



