http://forum.ge/?act=SC&c=36აქაც დადე
მოყვარულისეულ დახასიათებს დავდებ (რეკლამა კი არა – დახასიათბა

)
საერთოდ ოკამი ვაზისთვის მაგარი მიკრო ზონაა - უკეთესი ქართლში მხოლოდ ატენის ზონაა,
აი ქარელის შავმიწა (ბებნისი და მიმდებარედ), ფერდობიან ზონასაც კი სადღაც ჯობია, მინიმუმ არ ჩამოუვარდება.
შესაბამისად უნდა გაიყიდოს
"საჩინოს" = "ჩინური" (ქართული ჯიში) უნიკალური მასახიათებლები აქვს (ვინც იცის) და იმენნა ატენის და კასპის ზონაშია საუკეთესო (!!!)
ახლა რა გამოდის "ჩინურიდან"
ძირითად საკუპაჟედაც კარგია და ცქრიალა ღვინოდაც, ღია ჩალისფერი, ნაზი, სხეულობრივი (ადვილად იღებს ხილის არომატს – ძირითადად ატამი)
საგვიანო პერიოდისაა (რთველი ოქტომბრის პირველი დეკადა), შაქრიანობა საშუალოდ 20% (მჟავიანობა 10 % მდე)
რბილად ტანინიანი ქვევრში შენახვისას 60 დღემდე საშუალოდ.
გემოვნების საკითხია მარგამ უიდელაურესად ეწყობა გორულ მწვანეს (მჟავიანობა ერთია, ბუკეტი მომსგავსო, საქრიანობა მწვანეს 2-3 % ით მეტი) 65% ჩინური 36% გორული მწვანე – კანეტ!
გა–მოსავლიანობა (მარცვლის წყლიანობა): არაგვალვის პერიოდში და დროულად დაკრეფისას 60 % (100 ლიტრზე 60 ლიტრი სუფთა წვენი)
პ.ს. თხოვნა შაქრით და წყლით არ "წაბილწოთ და შეურეწყოთ" რა...
თუ არა-ბიოთია შეწამლული (ტრადიციული შხამ-ქიმიკატებით) დასაღვინებლად ღეროები არ მიაყოლოთ (არცერთ ჯიშს) მწოლოდ ჭაჭა (ესეც პლზ)
This post has been edited by GiorgiG83 on 9 Oct 2015, 12:38