https://en.wikipedia.org/wiki/AjikaThe name itself comes from the Abkhaz word аџьыка "salt"[3] (the more descr1ptive аџьыкаҟaԥшь (literally, "red salt") and аџьыкаҵәаҵәа are also used to refer specifically to ajika[4][5]).
აჯიკა აფხაზური სიტყვიდან მოდისო.
წყაროებად ნახეთ რეები აქვს მითითებული:
Burford T. 2008, Georgia, Bradt Travel Guide, p. 69.
Копешавидзе Г. Г. 1989, Абхазская кухня, pp. 77, 78.
"Abkhaz-Adyghe etymology : Query result". starling.rinet.ru.
Yanagisawa T. 2010 Analytic Dictionary of Abkhaz (entry а-џьы́ка). Hitsuji Shobo Press.
Касланӡиа В. 2005, Аԥсуа-аурыс жәар (entries а-џьы́ка, a-џьыкаҵәа́ҵәа).
Копешавидзе Г. Г. 1989, Абхазская кухня, p. 77.
"Home - Ajika Abkhazian - Hot chilli and herb paste - Kortava's Ajika". ajika.co.uk.
ეს კოპეშავიძე (აფხაზობს) ძალიან ცდილობს მიითვისოს სულგუნიც, აჯიკაც და ვინ იცის კიდე რამდენი რამე. ალბათ ქართველების სიძულვილის გამო გვარიც შეიცვალა და ახლა თარჯიმან-ოღლის გვარი აქვს.
იხ. კიდევ ერთი სტატია, სადაც ასევე ეს აფსუა კოპეშავიძე ფიგურირებს
https://www.kvirispalitra.ge/history/22125-...-omi.html?add=1
არა არს დაფარულ...